Vitaliteitstraining Kwikando

Thema: Gezondheidsmanagement

Deel

Doel

- Medewerkers hebben meer inzicht in hoe ze dingen in hun (werkend) leven aanpakken, op het gebied van: contact, samenwerken, wat van waarde is in je (werkend) leven, welke kwaliteiten je in kunt en wilt zetten, uitspreken wat je wilt, en verantwoordelijkheid nemen hierin.

- Medewerkers hebben een betere balans tussen hoofd en hart (lichaam), waardoor ze beter in staat zijn om keuzes vanuit hun hart te maken en die vervolgens uit te werken met hun verstand.

- Op deze manier streven naar zelfbewustere en vitalere medewerkers die meer energie ervaren en beter weten wat ze willen en dat bespreekbaar maken met hun collega’s en leidinggevende.

Doelgroep

Medewerkers

 

Resultaten


- Medewerkers hebben meer inzicht gekregen in hun eigen vitaliteit en wat ze kunnen doen om die vitaliteit te bevorderen of op peil te houden.

-Medewerkers hebben meer inzicht in hoe ze de dingen in het (werkend) leven aanpakken, op het gebied van: contact, samenwerken, wat van waarde is in het (werkend) leven, welke kwaliteiten ze in kunnen en willen zetten, uitspreken wat je wilt, en verantwoordelijkheid nemen hierin.

- Zelfbewustere en vitalere medewerkers die meer energie ervaren, beter weten wat ze willen en dat ook bespreekbaar kunnen maken met hun collega’s en leidinggevende.

- Minder uitval/verloop door verhoogde vitaliteit bij de medewerkers

 

 

Vitale medewerkers

Downloads en links

Nadere informatie kunt u opvragen bij de projectleider.